Att ordna till kalaset

Det kan vara mycket att tänka på när man som förälder eller som nära anhörig ska ordna ett kalas för ett barn eller en vän. Allt måste gå rätt till, från inbjudningar, till att hitta rätt datum, till maten, underhållning och dekorationer.

Dekorationer

Ballonger

Något som alltid är populärt oavsett om den som man håller ett kalas för fyller 8 år eller 18 år är ballonger – och varför inte göra något speciellt för just denna dag och skaffa heliumballonger? Det är så mycket mer festligt och roligt än vanliga ballonger som snabbt ligger och samlar damm i något hörn bara timmar in på festen. Heliumballonger och andra typer av gasfyllda ballonger som man kan göra alla slags aktiviteter med går enkelt att hitta på Ballongkungens hemsida. Här kan man till exempel välja på vanliga heliumballonger och på ballonger med text eller siffror på för att verkligen sätta den personliga prägeln på ens dekorationer.

Andra roliga dekorationer till ett kalas kan vara klassiska girlanger eller en viss dekoration på tårtan som förhöjer hela känslan av att det verkligen är en speciell dag för den som man firar. Det är som sagt ofta mycket att göra innan ett sådant här kalas och därför kan det vara en bra idé att ta till så mycket extern hjälp som möjligt när man håller på att planerar och förbereder det perfekta kalaset.

Barnkalas

Gör andra delaktiga

Fråga gärna vänner och familj om de har lust att hjälpa till. På så vis blir fler personer delaktiga och just din enskilda arbetsbörda kanske kan lätta lite. Det är också så att om fler känner sig delaktiga så kommer antagligen själva stämningen på kalaset bara bli ännu bättre eftersom fler har varit med och bidragit – en lagkänsla som skapar en svårslagen stämning. Farmor bakar en god tårta, mormor tar med sig sin hemmagjorda saft och faster står för snittarna. Om det är ett kalas till någon yngre i familjen och ni har ungdomar i familjen låt dessa ta tag i och planera lekar och tävlingar, de kan vara riktigt duktiga på att ordna roliga lekar och tävlingar som de yngre barnen uppskattar.

För fler tips på saker man kan tänka på när man vill ordna ett kalas, besök barnguiden.se.