Kom igång med mammapyssel

Pyssel är inte för alla men många upptäcker det tillsammans med sitt första barn. Både för att skapa något fint till barnets första tid men också för att senare göra något tillsammans.

Många börjar med papperspyssel, det kanske allra lättaste pysslandet är ett enkelt sätt att komma igång och ofta har man det mesta som behövs hemma. Fyll på med lite fina detaljer eller börja med ett färdigt kort med kuvert och det är lätt att designa egna inbjudningskort till dop, minnesböcker eller liknande. Här finns otroligt mycket att välja på, särskilt om man ger sig in i scrapbooking (som är en helt egen hobby med lika mycket till att hämta).

Efter att du bemästrat papperspyssel finns en hel värld att ge sig in på, allt från egna karameller till linoleumtryck. Mycket är sådant man kanske känner igen från sin egen barndom eller skolgången men det finns så mycket mer och så mycket bättre prylar idag. Vissa saker är sig lika, man får passa tassarna när man ger sig på linoleumtryck för verktygen är fortfarande vassa men sortiment av färdiga färger för tygtryck och mycket annat har förbättrats otroligt.