Barnkläder

Barn behöver kläder. Mycket, mycket kläder om det ska räcka en hel vecka eller tills dagen man har tvättid. I början av sitt liv växer de som maskrosor. Det blir många ombyten då de har en tendens att kräkas och spilla lite oftare än vi vuxna. På bara en dag kan man behöva gå igenom en hel byrålåda med kläder för att hålla barnet rent. 

Senare, när barnet kommer upp och går, kanske han eller hon inte växer lika snabbt men skitar ner sig desto fortare. Nu är det dags att utforska världen som barnet innan bara tittat på. Det kommer att spillas, kladdas, kletas, rivas och slitas. Och en hel del av dessa aktiviteter kommer att ha en direkt påverkan på kläderna.

Kan man få tag på second handkläder tjänar man kanske in några tusen, men missar möjligheten att få välja ut precis det man vill ge sitt barn. Titta på nätet efter sidor som säljer bra barnkläder till vettigt pris. Leta efter en sida du gillar som säljer kläder så högt upp i åldrarna som möjligt. Då har du en säker källa för flera år framöver. Fokusera på butiker som säljer nästan exklusivt barnartiklar, då vet du att de har koll på vilka krav barnleksaker och kläder behöver uppfylla.

Du kan även fräscha upp syslöjdskunskaperna och sy kläderna själv. Titta in här för att se lite olika länkar på mönstersidor. Det krävs lite träning och en vettig maskin men ge det bara lite tid. Köper man inte de dyraste tygerna spelar det ingen roll om kläderna inte håller för att sälja vidare när barnet vuxit ur dem. Barnkläder till mindre barn har inte så komplicerade mönster och ibland behöver du inte ens köpa tyger. Har du eller din partner kläder i mjuka material som ni inte längre använder så är de säkert tillräckligt stora för att klippa upp och göra två tröjor eller ett par byxor till er lille.