Barnskoj

BarndräkterNär barnen är riktigt små är det kanske inte sådär jättemånga aktiviteter som går att hitta på, det är ju som bekant mestadels basbehoven som behöver täckas – och nog räcker det och blir över. Men när barnen blir lite äldre så finns det mycket roligt att hitta på.

Maskerad

Något som många ungar uppskattar är när det vankas maskerad och att få klä ut sig. Om vi ska vara ärliga mot oss själva så är nog denna fäbless något som aldrig riktigt går ur oss, det är roligt att klä ut sig även när man blivit vuxen.

I alla fall så gäller det förstås att hitta en rolig maskeraddräkt som barnet kan ha på sig. När undertecknad växte upp så var utbudet kanske inte överväldigande, och det var ganska vanligt att faktiskt (med föräldrars assistans) skapa sina egna maskeraddräkter, som förstås skulle efterlikna någon superhjälte, idol eller liknande. Idag så kan man säga att den problematiken försvunnit med tanke på hur utbudet nu ser ut. Om vi bara som exempel tar en titt på www.partykungen.se så hittar vi bara på avdelningen för barndräkter, inte mindre än 14 sidor med 25 dräkter på varje sida, att välja bland. Skulle tro att det inte blir några större problem med att hitta en dräkt som passar in på ditt eller dina barns önskemål.

Om vi dröjer oss kvar något vid nämnda sida, alltså Partykungen, så har man där gjort en smart sak i sin strukturering av maskeraddräkterna. Man har nämligen inte delat upp det i pojk- och flickdräkter. Det är smart eftersom det idag inte är politiskt korrekt att utpeka något som en pojksak eller en flicksak. Vill pojkar ha något som traditionellt är en flicksak så ska det få vara så – och vice versa. Sen kan man förvisso diskutera hur långt PK-debatten gått, om det alltid är rimligt att bli upprörd över sådana ”snedsteg” – men det är som man brukar säga en annan historia.