Familjeresa

shutterstock_301410143

I dagens stressiga vardag kan det vara nödvändigt att komma bort ibland, men det är inte alla som alltid har tiden eller pengarna att åka iväg på en semester hur som helst.

Ett riktigt bra alternativ om det är så att man vill åka iväg med sin familj är en klassisk weekend i en storstad – där all möjlig underhållning finns tillgänglig för hela familjen oavsett barnens ålder.

Parker

Det är ju alltid trevligt att besöka städer under de varmare delarna på året, inte bara för att man slipper dra på sig extra kläder och frysa om näsan, det är även för att man kan besöka riktigt vackra parker i full blom. Detta är något som inte tillräckligt många gör, man måste nästan utgå ifrån att de aldrig tidigare gjort detta. För hade det varit fallet så hade fler besökt städers parker mycket mer. Det kan dessutom vara ett perfekt ställe att ta en picknick eller lunch beroende på vilken stad och park man besöker.

Nöjesfält

Karuseller, berg- och dalbanor, sockervadd, enorma teddybjörnar att vinna, det är inte svårt att förstå varför många flockas till nöjesfält. Detta är både för barn och vuxna med barnasinne, det kan helt enkelt vara en perfekt familjeaktivitet att ägna åtminstone ett par timmar åt.

Musikal

Är man intresserad av att gå på en musikal med hela familjen kan man gå och se The Lion King (Lejonkungen). Musikalen är berömd över hela världen och den passar riktigt bra om det är så att man har barnen med på resan som är så pass stora att de klarar av att sitta stilla i ett par timmar. En musikfestival är garanterat en upplevelse som sent kommer att glömmas både för er som vuxna som för barnen. Man kan besöka GO Music Travel om man vill se vilka alternativ som finns för musikaler och föreställningar som är lika vänliga för barnen som för resten av familjen.

Se & göra

Det är förstås inte bara kul att gå på musikal – London har mycket annat att erbjuda. Shopping finns det gott om och en tur längs Oxford Street eller i Camden lär tillfredsställa även den mest kräsna tonåringen (för att inte tala om föräldrarna). Madame Tussauds är en klassiker och väl värt ett besök; även barnen brukar tycka att det är roligt. Yngre barn kanske inte till fullo uppskattar alla historiska sevärdheter men det går utmärkt att hitta på mer avslappnade aktiviteter på de många gröna ytorna som finns, exempelvis Hyde Park och Regent’s Park. En tur på Themsen är inte heller en dålig idé – där finns mycket intressant att se och det är skönt att komma bort från trafiken en stund. För fler tips, besök vagabond.se där man ger tips på 50 saker du inte får missa i London.