Färger och förvaring i barnrummet

När det blivit dags att inreda barnrummet så ska man ha balans i åtanke. Balans mellan färg form och förvaring är det man vill uppnå.

Ett vanligt problem i många barnrum är att det finns alldeles för lite förvaring och alldeles för många färger och former, det ger ett rum med en kaosartad känsla. Därför är det bra att väggfärg, tapeter och övriga textilier harmoniserar med varandra för till detta kommer alla leksaker i regnbågens alla färger och då är det bra att det finns en grundharmoni.

Ett hett tips är att bygga förvaring på höjden för att frigöra golvyta och på så sätt kommer rummet kännas mindre stökigt. Att kunna gömma bort leksaker till viss del är också bra för då alla leksaker står framme samtidigt så blir det lätt ett virrvarr i rummet. Tavellister är perfekt för förvaring av böcker och de blir som små tavlor sig. De är också lätt att byta ut och ger en snabb förändring i rummet. En annan bra och snygg förvaring är att sätta upp ett gäng med krokar och sedan syr eller köper tygpåsar i fina tyger att hänga i krokarna för förvaring av t.ex lego och klossar. Tänk också på att placera hyllor och leksaker i barnens höjd för att förhindra fallolyckor.