Kvalitetstid med barnen

UmgåsAtt barn är något av det roligaste som finns skulle nog många hålla med om och av den anledningen är det viktigt att man verkligen tar sig tid att umgås med barnen. Här kommer några tips på vad man göra för att få lite härlig kvalitetstid tillsammans med barnen.

Pyssel

Något som många barn tycker är roligt är pyssel i olika former, något som också är en alldeles utmärkt aktivitet, framför allt under mörka hösten och vintern när man inte kan vara ute så mycket. En annan sak som är bra med just pyssel är att barnen tränar sin kreativitet på många olika sätt genom att till exempel klippa, klistra och rita med mera.

Spel och lek

Ett annat bra sätt att få kvalitetstid med barnen är genom att spela spel. Olika typer av sällskapsspel som till exempel Fia med knuff eller enklare kortspel tycker ofta barn är väldigt roligt att spela. Klä ut sig är något som de flesta barn älskar att göra. Därför kan det vara kul att anordna en maskerad för barnen där alla klär ut sig i roliga maskeraddräkter.

Att vara utomhus är också ett bra sätt att spendera kvalitetstid med barnen på. Nu när sommaren är  här ska man verkligen ta chansen att vara ute med barnen så mycket som möjligt och till exempel sola och bada och göra en massa annat skoj. Olika typer av sportaktiviteter som tennis, fotboll, basket är också bra exempel på hur man kan få kvalitetstid med barnen.