Som nyblivna föräldrar

Som nyblivna föräldrar så är det mycket som händer. Framförallt så är det en utveckling hos barnet som man fokuserar mest på. Samtidigt så kommer man att förändras som person själv när man blivit förälder. Är det första barnet så kommer det att kännas väldigt speciellt att bli fler som ska få uppmärksamhet och att man blivit en liten familj.

Första året kan vara omtumlande för alla berörda parter. Det gäller att båda föräldrarna inte tar varandra för givet utan tillsammans skapar den miljö som är bästa för alla i familjen. Fokus är naturligtvis på den nya lilla människan som kommit till er. Det är klart en stor förändring i livet och nu gäller det att ni arbetar tillsammans för att skapa de bästa förutsättningarna för ert barn.

Ni kommer att få uppleva så många nya saker i livet. Mors dag och fars dag är ju något som ni inte fått uppleva själva tidigare. Detta är något nytt och ska firas traditionellt enligt givna regler. Inget är väl så klassiskt som slipsar till far på fars dag. Modern ska naturligtvis serveras frukost på sängen som är en klassisk morsdagspresent. Ta vara på tillfällen att fira som familj. Inget är värt att fira så mycket som att ni blivit en familj.

Det finns annat som också är viktigt att fira och det är barnets födelsedagar. Ettårsdagen kommer att bli något speciellt. Tänk på att åren kommer att gå fort och försök att tillvara på alla tillfällen som ges tillsammans med barnet. Att vara nybliven förälder kommer snabbt att gå över till att vara förälder och något som ni är livet ut.