Tips för första stora barnkalaset

Under småbarnsåren är det bara onödig stress att anordna stora barnkalas. Det är enklare att endast bjuda in närmsta familjen och vännerna och fira bäbisen under lugnare former. Det är inte förrän barnet börjar på dagis eller lågstadiet som de börjar efterfråga större kalas där hela klassen får vara med. Och så klart är vill du säga ja, det är ett jättebra tillfälle för dig att lära känna klassen lite bättre och för dem alla att knyta närmare vänskaper. Men hur ska du organisera hela kalaset?

Köp dina dekorationer

Skaffa roliga papptallrikar med färger och tryck som passar ett barnkalas. Kanske ditt barn har en favoritkaraktär från spel eller filmer? Ett barnkalas är enklare att dekorera när du har ett tema, det finns gott om dekorationer som följer Disney- eller spelteman såsom filmen Frost eller spelet Lego Batman. Du slipper ett berg av disk och behöver inte oroa dig för att barnen ska slå sönder porslin och skada sig på skärvorna. Vill du vara lite extra ekonomisk går papptallrikar att återanvända åtminstone en gång såvida de är i gott skick.

Skicka inbjudningar i tid

Vill du bjuda hela klassen behöver du kontakta föräldrarna i tid. Småbarnslivet är stressigt med många inplanerade aktiviteter och kalas. När föräldrarna har god marginal att planera inför kalaset är chansen större att barnet kan komma. Du hinner också få information om eventuell specialkost eller allergier så att du hinner anpassa va som serveras för att passa alla. Det finns gott om laktosfria tårtor och kakor, möjlighet att köpa svenskt halal- eller kosherkost samt lätt att hitta glutenfria snacks.